Voeren zoals de natuur het bedoeld heeft.

 

KVV

 

KVV staat voor Kant en klaar Vers Voer. Groot voordeel van KVV is dat je niet na hoeft te denken wat je hond of kat nodig heeft. Het is een compleet voer met alles wat uw dier nodig heeft, vermalen tot een makkelijk eetbare maaltijd. 

Meestal wordt KVV in worsten verpakt, maar er zijn ook KVV merken die plakken van  hun voer maken zodat je makkelijk kleinere porties kan ontdooien.  KVV moet net zoals rauw vlees in de diepvries bewaard worden. Daarna hoeft u alleen nog maar het voer te ondooien en het uw dier geven. Wel dient u er rekening mee te houden dat honden gemiddeld per maand vlees van minimaal 4 verschillende diersoorten moeten krijgen. Dit is omdat elk dier zijn eigen unieke samenstellingen en eiwitten heeft. Door het voeren van minimaal 4 diersoorten weet u zeker dat uw dier alles binnen krijgt wat hij nodig heeft.  Vis wordt hierbij als diersoort niet meegerekend omdat vis doorgaans geen vast onderdeel uit het menu van de wilde hondachtigen is en het qua samenstelling ook heel anders in elkaar zit. Vis kan niet hetzelfde bieden als het vlees van de normale prooidieren.  Vis heeft wel hele gezonde eigenschappen en wordt daarom vaak wel gegeven als aanvulling op het menu van honden en katten.

 

Een nadeel van KVV is dat alles gemalen is, hierdoor is het vaak hap-slik-weg en hoeft er niet op gekauwd te worden. De tanden hoeven niets te doen en ook met het tandvlees gebeurd er niets.

 

Een dier wat KVV te eten krijgt zou daarom daarnaast ook regelmatig iets te kauwen moeten hebben zoals vuile pens, bevleesde botten of andere dingen waar hij even goed op moet kauwen. Zo kan uw dier even zijn tanden poetsen en wordt het tandvlees gemasseerd wat de gezondheid van uw dier zijn gebit enorm ten goede komt.Zie hiervoor "Knauwen&Knagen"

 

Er bestaan vele merken KVV, in diverse prijsklasses. Lotgering is een goed betaalbare KVV die bovendien per smaak al meerdere diersoorten bevat. Zeker voor dieren die wat kieskeurig zijn is het prettig dat u niet te veel hoeft te varieren om uw dier toch alles binnen te laten krijgen.  Lotgering is gebasseerd op de NRV methode en heeft in de meeste varianten dan ook geen groenten.